4 български филма  и 4 международни копродукции с българско участие ще можем да

...
4 български филма  и 4 международни копродукции с българско участие ще можем да
Коментари Харесай

Най-новото българско арт кино

4 български филма  и 4 международни копродукции с българско участие ще можем да гледаме на предстощия София филм фест в Пловдив. Любимият фестивал започва на 15 март и ще продължи до 31 март с ежедневни прожекции на най-новото от българското и международното арт кино, а по традиция за доста от прожекциите се чакат и специфични посетители за среща с публиката.

„ Защото обичам неприятното време “  е най-новият филм на Яна Лекарска. На огромния екран ще забележим Владимир Михайлов и Иван Бърнев. Историята ни среща с Ирина, която след дълга пауза се завръща в крайморското градче, където е прекарвала детските си лета и среща Борис – детски другар, с който преоткриват предишното. Прожекцията е на 21 март от 18:30 часа, а като специфични посетители идват режисьорът Яна Лекарска и актьорите в основните функции Владимир Михайлов и Неда Спасова.

„ Мегдан: Между водата и огъня “  – копродукция на Сърбия, Молдова и България е под режисурата на Тодор Чапкънов. В този филм се срещаме с Петър – някогашен играч по водна топка, който желае да възроди славата на тима си, само че за задачата затъва в дълбините на балканския под земята свят. Прожекцията е на 24 март от 18:00 часа, а специфичен посетител в Пловдив ще бъде режисьорът Тодор Чапкънов и актьорите във кино лентата от Сърбия.

Фестивалът се открива на 15 март от 18:30 часа с българска прожекция.  „ Пулсиращи тепета “  ни среща с именития Тома Спространов, рекордьор за най-дълго задържал се радиоводещ. Закриването е с коопродукцията на Великобриатния и България –  „ Ретроспект “,  който е   под режисурата на живеещия в Пловдив Стивън Луис Симпсън („ Нито вълк, нито куче “). Заснет е напълно в Пловдив и с пловдивски актьорски състав, в който ще забележим Юлия Йорданова – Керана, Симеон Алексиев, Елена Кабасакалова и други известни имена от пловдивската сцена. Прожекцията е на 31 март от 18:30 часа, като още веднъж с публиката ще се срещнат звезди от огромния екран.

Специално внимание ще бъде обърнато и на музиката с  „ Балканска черна кутия “  – филм за музикалният план „ Котарашки “. Прожекцията е на 28 март от 18:30 часа, а същата вечер след кинопрожекцията ще има и концерт на бандата в „ Bee Bop Café “ директно до LUCKY Дом на киното.

Българската стратегия на фестивала се добавя с копродукцията сред България и Турция   „ Живот “ –  драматична и сантиментална история по улиците на Истанбул,  „ Клопка “  на   Надежда Косева – с който ще бъде открит фестивалът в София и  „ Съзряване “   – българо-гръцки филм, който споделя за бързото израстване посредством любовта на една тийнейджърка по улиците на Атина.

Билетите ще са цени 10/9лв. Карта за 5 прожекции ще коства 45 лева София Филм фест в Пловдив се организира със съдействието на община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР